16+20+19=55

Am trei cărţi publicate pe hârtie. Trei volume de autor cu povestiri SF (unde SF e speculative fiction – ficţiune speculativă). Trei cărţi cu Vero Versiuni ale lumii. Sau cu Vero-Viziuni Virtuale.

.

Contin 16+20+19 povestiri. Adică, în total, 55. 55 deVVV-uri, de Vero-Viziuni Virtuale, sau de VV-uri, de Vero-Versiuni ale lumii.

Ieri mi-am numărat şi adunat povestirile, adică VVV-urile. Ieri am descoperit  că sunt 55. Şi-mi place că sunt 55. Îmi place numărul. Numerologia îmi e aproape cu desăvârşire străină, dar am propriile mele criterii.

  • Numărul 55 e alcătuit din 2 cifre identice. De 2 ori 5. O pereche. E unul dintre numerele pereche – al cincilea. 🙂
  • 5×2=10 Sau 5+5=10 E tot aia, şi vreau să spun că 10 îmi place. E de nota zece. 🙂 E pilonul bazei de numărare zece, cea în care ne facem calculele de zi cu zi.
  • 5 e număr prim. 55 nu e. Dar 11, numărul pe care îl înmulţim cu 5 ca să ajungem la 55, este. Şi mai este şi primul număr pereche. Şi cel mai apropiat de realitate. Fiindcă înseamnă unu lângă unu. Sau unu lângă una. E un simbol al cuplului, al cuplului ideal, adică al iubirii. Numărul iubirii multiplicat de 5 ori. 5, de la 5 zeci – ceea ce te duce cu gândul la nunta de aur.

Presupun că, dacă m-aş strădui, i-aş găsi numărului 55 şi alte însuşiri de bun augur. Însă, ca să n-o lungesc, mai spun doar că:

  • Cifrei arabe 5 îi corespunde cifra romană V. V de la Vero. 😆 55 înseamnă 5 lângă 5, V lângă V, adică Vero-Versiuni.
  • Numărului arab 55 îi corespunde numărul roman LV. LV, de la Lumi Virtuale. Sau de la Lumi Veroniceşti. Sau de la Lumi Veronicite. Sau de la Lumile Veronicăi. 😆

Şi gata, trec la caleidoscop. La imagini scoase din caleidoscopul în care am pus poza celor trei coperţi reunite, cu capu-n sus sau cu capu-n jos .

 

Un gând despre „16+20+19=55

  1. Pingback: câmpiile sfârâmate - volumul 1 din cuvinte despre lumină- sanderson - psi-words

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.